İsrail, Hamas ile yapılan ateşkes ve esir takası anlaşmasının ilk aşamasının sona ermesiyle birlikte Gazze Şeridi’ne insani yardım girişlerini durdurduğunu duyurdu.
HAMAS: “ATEŞKES ANLAŞMASININ KALAN AŞAMALARINI TAMAMLAMAYA HAZIRIZ”
İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes anlaşmasının ilk aşaması bugün itibarıyla tamamlandı. Anlaşmanın sonraki aşamalarına yönelik belirsizlik devam ederken, Hamas açısından dikkat çeken bir açıklama geldi. Arap Birliği’ne yönelik bir mektup ile “Sonraki aşamalara geçmeye hazırız” ifadesi yer aldı. Mektupta, “Kapsamlı ve kalıcı bir ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesi, yeniden imar ve kuşatmanın kaldırılması ile sonuçlanacak ateşkes anlaşmasının kalan aşamalarını tamamlama konusundaki istekliliğimizi teyit ediyoruz” denildi.
`;
membranaContainer.appendChild(membranaInnerScript);
membranaContainer.appendChild(membranaScript);
myVideoEl.insertAdjacentElement(“afterbegin”, membranaContainer);
} else {
let TRUVIDContainer = document.createElement(“div”);
let TRUVIDScript = document.createElement(“script”);
TRUVIDScript.src = “https://cnt.trvdp.com/js/2110/13332.js”;
TRUVIDScript.setAttribute(“async”, true);
TRUVIDContainer.innerHTML = “
“;
TRUVIDContainer.appendChild(TRUVIDScript);
myVideoEl.insertAdjacentElement(“afterbegin”, TRUVIDContainer);
}
}
setRandomVideoAd();
Hamas, mektubunda Gazze Şeridi’nde hiçbir yabancı gücün bulunmaması gerektiğine vurgu yaptı. “Filistinli olmayan herhangi bir proje veya yönetim biçimini ya da Gazze Şeridi topraklarında herhangi bir yabancı gücün varlığını dayatma girişimini kesin bir şekilde reddediyoruz” sözleriyle bu durumu net bir şekilde ifade etti.
Ayrıca, Arap Ligi ülkeleri, önümüzdeki salı günü Mısır’da “Gazze’nin savaş sonrası yönetimine” dair bir zirve gerçekleştirecek.