AK Parti, 3 Kasım 2002’de girdiği ilk genel seçimle iktidara gelmesinin ardından 23 yıldır ülkeyi yönetmeye devam ediyor. Partinin 8. Olağan Büyük Kongresi, “Adında AK, Işığında İstikbal” temasıyla 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek.
İlçe ve il kongrelerini tamamlayan AK Parti, kongreye hazırlıklarını sürdürüyor. Pazar günü Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan kongre öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genel Merkez’de çalışmalarına devam ediyor. Erdoğan, yeni kadrolar için listeler üzerinde yoğunlaşmış durumda.
DEĞİŞİM RÜZGARI ESTİ!
AK Parti, ilçe düzeyinde yüzde 60-65, il başkanlıklarında ise yüzde 75 oranında bir değişime gitmeyi planlıyor. Pazar günü, yedek üyelerle birlikte 100 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kadrolarının belirleneceği kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı grup toplantısında teşkilat içindeki değişimin önemine değinerek bu konuda sinyaller verdi. Partinin yönetiminde de yüzde 50’nin üzerinde bir değişim bekleniyor.
20 GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI
Kongrede tüzükte yapılması planlanan mini değişikliklerin de ele alınması öngörülüyor. Bu kapsamda, AK Parti’ye Türk Devletleri/Dünyası İle İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı ekleniyor. Böylece partide genel başkan yardımcılığı sayısı, genel başkan da dâhil olmak üzere 20’ye ulaşacak.
TÜRK DEVLETLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ
Son yıllarda Türk devletleri arasında iş birliğini güçlendiren çeşitli adımlar atıldı. Türk Devletleri/Dünyası ile İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı, bu birlikteliği daha da pekiştirmek amacıyla faaliyet gösterecek.