Netanyahu: Hamas’ı Yok Edeceğiz, İran’a Dikkat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Doğu bölgesinde tansiyon yükselmeye devam ediyor…

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İsrail ziyaretinde bulunarak Başbakan Binyamin Netanyahu ile birlikte Tel Aviv’de düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, İsrail’in Gazze ile yürüttüğü savaşta hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını dile getirerek, Hamas’ı açıkça tehdit etti.

“HAMAS’I YOK EDECEĞİZ”

Hamas’ın esir takası konusundaki erteleme tavrı üzerine sert ifadeler kullanan Netanyahu, “Hamas’ı yok edeceğiz. Eğer Hamas, esirlerin hepsini serbest bırakmazsa, Trump ile beraber cehennemin kapılarını açacağız.” dedi.

Rubio ise Hamas’ın, “Gazze’yi kontrol eden bir güç olarak devam edemeyeceğini” vurgulayarak, örgütün tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

“TRUMP, İSRAİL’İN EN BÜYÜK DOSTU”

Netanyahu, Rubio ile yaptığı görüşmenin oldukça verimli olduğunu belirterek, Trump ile işbirliği içinde olduklarını ve onun “İsrail’in Beyaz Saray’daki en büyük dostu” olduğunu söyledi.

“İRAN’IN TEHDİDİNE DİKKAT”

Netanyahu, son dönemde nükleer silah geliştirme çabalarıyla karşı karşıya kalan İran’ın hareketliliğine de dikkat çekti. İran’ın nükleer silah sahibi olmaması gerektiği konusunda ABD ile tam mutabakat içinde olduklarını belirten Netanyahu, Trump ile birlikte “İran’ın işini bitireceklerini” ifade etti.

LÜBNAN VE HİZBULLAH’A YÖNELİK MESAJLAR

Netanyahu, İsrail’in Lübnan’daki ateşkese bağlı kalacağını ancak “Hizbullah’ın silahsızlanması gerektiğini” dile getirdi. “Bunu Lübnan’ın kendi başına yapmasını tercih ederiz ama gerekirse İsrail bunu gerçekleştirecektir.” şeklinde konuştu.

ABD’DEN DESTEK

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Netanyahu’nun açıklamalarını destekleyerek, Hamas’ın “ortalardan kaldırılması gerektiği” görüşünü yineledi. Rubio, “Trump Beyaz Saray’da olduğu sürece, İsrail bize daima güvenebilir.” dedi ve “Orta Doğu’da daha fazla İsrail olsaydı, daha fazla barış ve huzur bulurduk.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Rubio’nun önemli açıklamaları arasında şunlar yer aldı:

Transatlantik İttifak için Trump’tan daha iyi bir müttefik yok. Başkan Trump, Hamas’ın varlığını sürdürmemesi gerektiğini düşünüyor.

İran’da, halkın desteklemediği bir rejim mevcut. İran, tüm bölge için ciddi bir tehdittir ve İran vatandaşları ne yazık ki bu rejimin mağdurlarıdır. İran’ın nükleer silahlara sahip olmasına asla izin vermeyeceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu: Hamas’ı Yok Edeceğiz, İran’a Dikkat!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!