İstanbul’da skandal bir durumla karşılaşıldı. Sarıyer’deki bir lisenin önünde yaşayan 41 yaşındaki N.Ç., evinde perdeleri açarak öğrencileri rahatsız etti ve çırılçıplak bir şekilde soyundu. Öğrencilerin tepkilerine rağmen eylemlerine devam eden N.Ç., polis tarafından gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen N.Ç., perde iplerini düzeltmekle meşgul olduğunu savundu.
Olay, Eylül ayında Sarıyer’de gerçekleşti. İddialara göre, N.Ç. isimli şahıs, lisenin karşısındaki evinde perdeleri açarak öğrencilerin üzerine baktı ve soyunma eylemini gerçekleştirdi. Öğrenciler durumu fark ederek tepki gösterdiler, ancak N.Ç. bu tepkilere kayıtsız kaldı.
TACİZLERİNİ SÜRDÜRDÜ
N.Ç., birkaç gün boyunca benzer eylemlerine devam etti. 11 Eylül tarihinde, evinin penceresini açarak yeniden çırılçıplak soyundu ve cinsel organıyla öğrencileri taciz etmeye çalıştı.
GÖZALTINA ALINDI
Öğrencilerin durumu polise bildirmesinin ardından N.Ç. gözaltına alındı. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.
‘PERDENİN İPLERİNİ DÜZELTİYORDUM’ İDDİASI
İfadesinde suçlamaları reddeden N.Ç., evde üst kısmı çıplak dolaştığını ve perdesinin sürekli açıldığını söyledi. Ayrıca, sadece perdesinin iplerini düzeltmeye çalıştığını ve alt kısmının asla çıplak olmadığını, cinsel organıyla herhangi bir eylemde bulunmadığını öne sürdü.
3 YIL HAPSİ İSTENDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladıktan sonra İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Hazırlanan iddianamede toplanan delillerin şüphelinin suçu işlediğini gösterdiği belirtilerek davanın açılması için yeterli delilin mevcut olduğu ifade edildi. Sabah gazetesinden Armağan Yılmaz’ın haberine göre, N.Ç. hakkında ‘Çocuğa Karşı Cinsel Taciz’ suçundan 3 yıl hapis cezası talep ediliyor. Mahkeme, önümüzdeki günlerde duruşmaya gidecek.