Trafik sorunları giderek daha ciddi bir tehdit haline gelirken, son günlerde bir motokuryenin yaşadığı olay Türkiye’nin gündemini sarsmış durumda. Hükümet, yeni yargı paketi ile trafik cezalarını artırma yönünde adım atıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni düzenlemeyle birlikte artık hapis cezası verilmesinin de mümkün olacağını açıkladı.
Trafik terörü, Türkiye’de önemli bir sorun olmaya devam ediyor. Son olarak motokuryenin aynasını kırdığı gerekçesiyle üzerine araba süren bir şoförle ilgili görüntüler büyük yankı uyandırmıştı. Toplumun her geçen gün daha sinirli hale geldiği bu dönemde, hükümet de trafik suçlarına ilişkin ceza artırımlarını, hapis cezası uygulamasını ve ehliyete el koyma işlemlerinin kapsamının genişletilmesini içeren yeni düzenlemeleri hayata geçirmeyi hedefliyor.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulan Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında gerçekleştirilecek kanuni düzenlemelere ait ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı.
TRAFİK CEZALARI ARTIRILACAK
Türkiye Gazetesi’nin aktardığına göre, “Strateji Belgesi” çerçevesinde toplumda var olan cezasızlık algısının ortadan kaldırılmasına yönelik ilk adım atılacak. Belirli trafik suçları için ceza miktarlarının artırılması ve caydırıcılığı artırmaya yönelik yeni önlemler üzerinde çalışmalar sürmektedir.
KAZA YAPIP KAÇANLAR YANDI
Kaza yapıp kaçanlar, ehliyetsiz araba kullananlar ve zorla ulaşım araçlarının hareketini engelleyenler gibi durumlara yönelik cezalar da artırılacak. Şu an için kaza yapıp kaçan sürücülere 2 bin 170 lira para cezası uygulanmakta ve 20 ceza puanı eklenmektedir. Kaçan bu kişiler, kazayı gerçekleştirdikten sonra geri dönerlerse, vakit geçmesi sebebiyle alkollü olup olmadıklarının tespit edilememesi nedeniyle caydırıcı bir ceza almaktan muaf kalabilmektedirler.
HAPİS CEZASI MASADA
Bu sebeplerden ötürü, kaza yapıp kaçan sürücülerin tespit edilmesi halinde, uzun süre ehliyetlerine el konulması, para cezalarının artırılması ve bazı durumlarda hapis cezası ile sonuçlanacak yaptırımların hayata geçirilmesi planlanmaktadır.