İmamoğlu: “Tek Yol Erken Seçim!” Açıklaması Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında başlatılan iki yeni soruşturma ve ‘bilirkişi’ açıklamalarıyla gündemde yer alırken, sosyal medya üzerinden yaptığı yeni bir videolu paylaşımda “Tek yol erken seçim” ifadesini kullandı.

İmamoğlu, “Kimsenin endişesi olmasın. Millet büyüktür. Bu aziz milletin çocukları için her alanda mücadeleye devam edeceğim. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sözleriyle dikkat çekti.

CHP’NİN ADAY BELİRLEME SÜRECİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinin başladığını hatırlatan İmamoğlu, “Sayın Özgür Özel, son derece tarihi bir cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecini başlatmıştır. CHP’nin 1 milyon 600 bin üyesi ön seçimle cumhurbaşkanı adayını belirleyecek.” dedi.

İmamoğlu, CHP’nin aday belirleme sürecinin ön seçimle yapılmasının Türk demokrasisi açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.

“BİZ BU YOLA ÇIKTIK, ARTIK DÖNÜŞ YOK”

İmamoğlu, erken seçim çağrısını yineleyerek, “Sevgili vatandaşlarım, bu yol güllük gülistanlık bir yol değil. Hepimiz bu süreçte güçlerimizi birleştirmeliyiz. Bu yolun sonu, aydınlık ve huzurdur. Biz bu yola çıktık, artık bu yoldan dönüş yok. Her koşulda ve her zaman memleketimiz için tam yol ileri diyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“YARIN İFADEM ALINACAK”

İmamoğlu, hakkında yürütülen soruşturma sebebiyle yarın Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde ifade vereceğini belirtti. “Yargının bağımsız olmasını, herkesin adalete güvenebilmesini istediğim için, İstanbul’un belediye başkanı olarak bunları ifşa ettiğim için ifadem alınacak.” dedi.

“BU YOLDAN DÖNMEYECEĞİM”

Demokrasilerde millete hesap verilmeyeceğini, aksine hesap sorulacağını dile getiren İmamoğlu, muhalefetsiz bir ülke yaratmaya yönelik siyasi operasyonların sürdüğünü ifade etti. “Bu yoldan dönmeyeceğim. Cesaretimiz var, heyecanımız yüksek. Her alanda sonsuz mücadeleye devam edeceğim. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz.” şeklinde konuştu.

ADAYLIK MESAJI MI?

İmamoğlu’nun bu çıkışının Cumhurbaşkanı adaylığı yönünde bir mesaj olarak değerlendirildiği iddia ediliyor.

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYINI BELİRLEMEK İÇİN ÖN SEÇİME GİDİYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, partisinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için bir yol haritası oluşturacağını ve sandık kuracaklarını duyurmuştu.

Yeni bir sürecin başlangıcına dikkat çeken Özel, “İstanbul’da bir dizi toplantı yaptık. O toplantıda Ekrem (İmamoğlu) başkanla, Mansur (Yavaş) başkanla konuştuk değerlendirdik. Artık yeni bir başlangıca, yeni bir sürecin tarifine hep birlikte hazır olma konusunda mutabakatımız tamdır” dedi.

CHP lideri, cumhurbaşkanı adayının parti üyeleri tarafından belirleneceğini vurgulayarak, bu sürece katılmak isteyenleri partiye üye olmaya davet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu: “Tek Yol Erken Seçim!” Açıklaması Gündemde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!