Vaniköy’deki kaçak villayla ilgili sürpriz detay!
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Üsküdar Vaniköy Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde gerçekleşen izinsiz inşaat ile ilgili 16 Ağustos tarihinde suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bu beyanının gerçekleri yansıtmadığını belirterek, kamuoyunun yanıltıldığını ifade etti.
İBB’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Vaniköy’deki kaçak yapılaşmaya ilişkin verilen beyanların doğru olmadığını vurgulayan Kabaktepe, “İBB, 16 Ağustos’ta suç duyurusunda bulunduğunu iddia etmiştir. Fakat 22 Ağustos’ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı denetiminden sonra aynı gün saat 16.41’de suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundukları tespit edilmiştir. Bu durumda İBB’nin, suç duyurusunu çok daha önceden gerçekleştirdiği beyanı gerçeği yansıtmamaktadır. Bu durum, İBB’nin kamuoyuna yanlış ve yanıltıcı bilgi verdiğini açıkça ortaya koymaktadır” dedi.
İBB’nin kaçak yapılaşmayla ilgili düzenlediği yapı tadilat tutanağında “basit onarım belgesi”nden bahsedilmesi gerektiğini belirten Kabaktepe, “Ancak İBB tarafından 16 Ağustos’ta düzenlendiği iddia edilen bu tutanak, gerçekte 22 Ağustos’taki suç duyurusuna dayanarak geriye dönük hazırlanmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğünün denetiminin ardından İBB aceleyle geriye dönük bir yapı tadilat tutanağı oluşturmuştur. Tutanağın hızla ve geriye dönük hazırlandığı, tutanakta yer alması gereken birçok detayın eksik olmasıyla açıkça görülmektedir” diye konuştu.
Kabaktepe, yaşananların, İBB yönetiminin İstanbul halkına karşı büyük bir saygısızlık olduğunu gösterdiğini belirterek, İstanbul halkının doğru bilgilendirilmesi ve yönetimden sorumluluk alması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İBB yönetiminin her konuyu oldubittiye getirme çabasını kınayarak, İstanbul halkının hukukunu korumaya devam edeceklerini kaydetti.
Boğaz’da yaşanan inşaat skandalıyla ilgili detaylar gündemde! Bakanlık harekete geçti ve arsanın sahibi açıklandı. Vaniköy’de bir kaçak yapı daha tespit edilirken Bakan Kurum’dan açıklama geldi. İstanbul Boğazı’nda Rus oligarklara ait arsaların durumu tartışılırken İmamoğlu ve Dedetaş konusunda detaylar ortaya çıktı. Üsküdar’daki kaçak villada “yerel seçim” ayrıntısı dikkat çekiyor. Bakanlık, Vaniköy’deki kaçak inşaatla ilgili yeni kararlar aldı. Ayrıca, para kulesinden villaya kadar süren yalanlar ve Vaniköy’deki “kaçak” rezalete ilişkin sesler yükseliyor. Bu meydan okumanın arkasındaki gerçek isimler merak konusu oldu.