Mavi Kartlı Futbolcular Yerli Statüsünde Oynamaya Devam Edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu, mavi kartlı ve Türki cumhuriyetlerden futbolcular ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama paylaştı. Bu açıklamada, sözleşme süresi boyunca bu futbolcuların yerli statüsünde oynamaya devam edecekleri belirtildi.

Galatasaray’da Kerem Demirbay ve Beşiktaş’ta Bakhtiyor Zaynutdinov gibi mavi kart uygulamasına sahip futbolcular da yerli statüsünde sayılacak. Bu kararla birlikte, Türkiye Futbol Federasyonu, sözleşmeleri yenilendiğinde bu futbolcuların yabancı statüsünde kabul edileceğini açıkladı.

Süper Lig statüsü için yapılan açıklamada, kulüplerin en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcuyu A Takım Listesi’nde bulundurabileceği belirtildi. Ayrıca, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda oynama uygunluğu bulunmayan yabancı uyruklu futbolcuların A Takım müsabakalarında oynatılamayacağı vurgulandı.

Kulüpler, müktesep hakları sebebiyle A Takım Listesi’ne Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda oynama uygunluğu bulunmayan futbolcuları ve Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan futbolcuları yazabilecekler. Bu futbolcuların sözleşmeleri sona erdiğinde, yeni sözleşmeleri A Milli Takım’da oynama uygunluğu bulunmayan futbolcu olarak tescil edilecek ve A Takım Listesi’ne bu şekilde yazılacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mavi Kartlı Futbolcular Yerli Statüsünde Oynamaya Devam Edecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!