Netanyahu, ABD’de Ayakta Alkışlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı, ABD’de Alkışlandı; Türkiye’den Tepki Geldi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmada “İsrail, Hamas’ın askeri kabiliyetlerini yok edene kadar devam edecek. Bu, tam bir zafer anlamına geliyor” dedi. Netanyahu’nun konuşması sırasında ABD’li senatörler tarafından ayakta alkışlandı. Bu duruma ilk tepki ise TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan geldi.

Netanyahu, Washington’da ABD Kongresi’nde konuşma yaptı ve senatörler tarafından alkışlandı. Konuşmanın detayları uygulamada yer almaktadır.

Demokrat Partili Rashida Tlaib, Netanyahu’nun konuşması sırasında “Savaş suçlusu” yazılı pankartı kaldırdı.

Netanyahu’nun açıklamalarından satır başları şöyle: Orta Doğu’da İran’ın terörü İsrail ve ABD’yi hedef alıyor. Bu, barbarlıkla medeniyetin çatışması. Medeniyetin kazanması için İsrail ve ABD’nin yan yana durması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, rehinelerin serbest bırakılması için aktif çaba harcandığını belirtti.

Netanyahu, ABD’ye çağrı yaparak, Hamas’ın askeri kapasitesini yok edene kadar operasyona devam edeceklerini belirtti ve bunun tam bir zafer anlamına geldiğini vurguladı. Ayrıca, Gazze’nin İsrail için bir tehdit olmaması gerektiğini ifade etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise Netanyahu’nun konuşmasına tepki göstererek, uluslararası mahkemelerde yargılanan bir kişiyi ayakta alkışlayanları kınadı ve bu tavrın insanlığın hafızasında yer edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu, ABD’de Ayakta Alkışlandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!