Güney Kore, insansız hava araçlarına karşı lazer silahları konuşlandıran ilk ülke olacağını duyurdu. Ülke, Kuzey Kore’nin insansız hava araçlarına karşı savunmasını güçlendirecek programı hayata geçirme kararı aldı.
Güney Kore Savunma Tedarik Ajansı (DAPA), lazer silahlarının bu yıl Kuzey Kore’nin insansız hava araçlarını vurmak için kullanılacağını duyurdu. Bu hamle, Güney Kore’yi lazer silahlarını fiilen kullanan ilk ülke konumuna getirecek. Program “Star Wars projesi” olarak adlandırıldı ve lazer silahları, hava savunmasını geliştirmeyi amaçlıyor.
Hanwha Aerospace tarafından geliştirilen lazer sistemi, atış başına yaklaşık 1,45 dolara mal olacak. DAPA sözcüsü, lazer silahlarının drone’ları 10 ila 20 saniye boyunca ışık huzmeleri ile vurabileceğini açıkladı. Yeni lazer sistemiyle Güney Kore, Kuzey Kore’nin drone saldırılarına karşı etkili bir savunma sistemine sahip olacak.
ABD, İngiltere, Japonya ve İsrail gibi ülkeler de lazer silahları geliştiriyor ve yakın zamanda kullanmaya başlayacak. Ancak, bu silahların insanlara kalıcı hasar verebileceği endişeleri bulunuyor. Bu nedenle uluslararası düzeyde düzenlenmesi ve kontrol altına alınması gerekiyor.