4. Ulusal Arktik Araştırma Seferi’nde Geleceği Değiştiren 16 Proje

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4. Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi, Arktik Okyanusu’nda 16 farklı proje üzerinde çalışan 11 kişilik bir ekip tarafından yürütülüyor. Bu sefer, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilmektedir.

TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen bu bilimsel seferde, TÜBİTAK’a ek olarak birçok kurumdan katılımcılar bulunmaktadır. Bu kurumlar arasında Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi yer almaktadır. Ayrıca, Bulgaristan ve Şili’den iki misafir araştırmacı da sefere katılmaktadır.

Seferdeki projeler arasında, Barents Denizi’nde ekosistemin sağlığı ve dinamiklerindeki değişiklikleri inceleyen bir proje bulunmaktadır. Diğer bir proje ise kutup bölgelerinde seyir ve can emniyetinin nasıl geliştirilebileceği üzerinde çalışmaktadır.

Araştırma seferi liderleri ve katılımcıları, Arktik bölgesinde deniz meteorolojisi verileri toplamak, buzul erimelerinin etkilerini incelemek, biyoçeşitliliği araştırmak ve çevresel örneklerde ilaç etken maddelerini saptamak gibi farklı konularda çalışmalar yapmaktadır. Bu projelerin sonuçları önümüzdeki hafta Türkiye’ye dönecek olan sefer ekibi tarafından paylaşılacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
4. Ulusal Arktik Araştırma Seferi’nde Geleceği Değiştiren 16 Proje

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!