2023’te 10 milyon cihaza zararlı yazılım bulaştı, Nasıl Korunmalıyız?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 yılında 10 milyon cihaza kötü amaçlı yazılım bulaştığını açıklayan Kaspersky, internet kullanımındaki artışın siber korsanları harekete geçirdiğini belirtti. Geçen yıl yapılan siber saldırıların sayısında rekor artış yaşandığına dikkat çekildi.

Dünyanın en popüler siber güvenlik şirketi Kaspersky, son üç yılda siber saldırıların 6 kat arttığını bildirdi. Bu artışla birlikte 2023 yılında en az 10 milyon cihaza zararlı yazılım bulaştığı tespit edildi. Ayrıca, 2024 yılında bu sayının 16 milyona ulaşabileceği öngörülüyor. Bu nedenle, kişisel güvenliği sağlamak daha da kritik hale gelecek.

Kaspersky tarafından yapılan araştırmalara göre, internet sitelerinin artık güvenli olmadığı ortaya çıktı. Son 5 yılda 443 bin internet sitesinin ele geçirildiği ve bunların çoğunun “.com” alan adına sahip olduğu belirtildi.

Kötü niyetli yazılımlardan korunmak için alınabilecek önlemler arasında güçlü şifreler kullanmak, güvenlik yazılımlarını güncellemek, phishing saldırılarına karşı dikkatli olmak, yazılım güncellemelerini yapmak, veri yedeklemesi yapmak, güvenilir internet bağlantısı kullanmak ve iyi bir şifre yönetimi uygulamak gibi adımlar bulunuyor. Bu önlemleri alarak siber saldırılardan korunmak mümkün olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2023’te 10 milyon cihaza zararlı yazılım bulaştı, Nasıl Korunmalıyız?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!