1 Temmuz tarihinde Velibaba Mahallesi’nde yaşanan korkunç olayda, Aykan Yazar ve bir arkadaşı evlerine doğru yürürken, seyir halindeki bir araçtan ateş açıldı. Kurşun, Yazar’ın boynuna isabet ederken arkadaşı şans eseri yara almadı.
Yazar, şaşkınlık içinde boynunu tuttu ve olay yerine acil sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Aykan Yazar’ın hastaneye kaldırılmasının ardından yapılan kontrolde, kurşunun çene kemiğine saplandığı ve dilinin altında kaldığı tespit edildi. Yazar ve ailesi saldırganlardan şikayetçi oldu ve polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışmalara başladı. Yazar, tedavisi için ameliyata alındı.
Saldırıya maruz kalan Aykan Yazar, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Arkadaşımla eve doğru yürüyorduk. Uzaktan silah sesleri duymaya başladık. Hemen çimlere atlamamız gerektiğini düşündüm ki bize zarar vermesinler. Bir araba geçerken silah sesleri daha yaklaştı. Aniden vurulduğumu hissettim. Koşmaya başladım, arkadaşım da benimle birlikte koştu. Kanlar dökülmeye başladığını fark ettim. Ambulansı aramalarını söyledim ve acilen hastaneye kaldırıldım. Mermi boynumdan geçerek dişimin altında kaldı. Şu anda ameliyat sıramı bekliyorum. Olay saat 00.00 civarında gerçekleşti ve yol bomboştu. Araba yanımdan geçip hızla uzaklaştı.”