Romanya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda, 2-3 Haziran tarihlerinde, sağ ve sol kolda birincilik elde eden 14 yaşındaki Nehir Özcan, yaşadığı başarının ardından Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki 19 Mayıs Ortaokulu’na döndüğünde büyük bir coşkuyla karşılandı.
Avrupa şampiyonu unvanıyla okuluna gelen 8. sınıf öğrencisi Özcan, öğretmenleri ve arkadaşlarının alkışları eşliğinde çiçeklerle karşılandı. Okul Müdürü Süleyman Göksu, başarılı sporcuyu Türk bayrağıyla onurlandırarak, gelecekteki başarıları için iyi dileklerde bulundu.
HOBİ OLARAK BAŞLADI, ŞAMPİYON OLDU
Bilek güreşine başlangıçta bir hobi olarak başladığını belirten Nehir Özcan, “Zamanla bu spor hayatımın ayrılmaz bir parçası oldu. Antrenörüm İbrahim hocamın desteğiyle bu başarıyı elde ettim. Şimdi hedefim, 10 Eylül’de Bulgaristan’da gerçekleşecek Dünya Şampiyonası’nda da bayrağımızı dalgalandırmak. Bu amaçla antrenmanlarımı yoğunlaştırdım,” şeklinde konuştu.
Beden Eğitimi Öğretmeni İbrahim Yalur ise, “Nehir’le iki yıl önce başladığımız bu yolculukta önce milli takım hayalimizi gerçekleştirdik, şimdi de Avrupa şampiyonluğunu kazandık. Yeni hedefimiz dünya şampiyonluğu. Nehir’in bu azmiyle buna da ulaşacağımıza inanıyoruz,” dedi.
Nehir Özcan, Bulgaristan’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.