Uyuşturucu Etkisiyle Kaza Yapan Avukat Tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da Mustafa Tezcan isimli bir vatandaş, aracında baygın bir sürücü gördü. Ancak bu sürücünün avukat Berkay Soysaldı olduğunu bilmiyordu. Tezcan yardım etmek amacıyla hareket ederken beklenmedik bir olayla karşılaştı. Sağlık ve polis ekipleri sürücüyü uyandırmaya çalışırken, Soysaldı polisin varlığını görünce aniden gaza basarak büyük bir kaosa neden oldu. Olayın ardından avukat tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Antalya’da dün meydana gelen olay, uyuşturucu etkisi altında araç kullanan bir avukatın neden olduğu drama dönüştü. Avukatın bayıldığını fark eden Mustafa Tezcan, durumu acil servise bildirerek yardım istedi. Ancak, sürücünün gaza basmasıyla birlikte Tezcan, evinde ve aracında büyük hasar meydana geldiğini belirterek, “Şahsın yardımına koşan uyandırmaya çalışan benim, çarptığı araç benim, ev benim, zararım çok büyük” diyerek isyan etti.

DİREKSİYON BAŞINDA HAREKETSİZ GÖRÜNCE UYANDIRMAK İSTEDİ

Olay, Antalya’nın Manavgat ilçesinde gerçekleşti. Yol kenarında duran 07 BKY 58 plakalı BMV marka aracın sürücüsünün hareketsiz olduğunu gören Mustafa Tezcan, sürücünün tepkisiz kalması üzerine 112 Acil Çağrı Merkezini aradı.

EKİPLERİN ÇABASI 1 SAAT SÜRDÜ

Olay yerine ulaşan sağlık ve trafik ekipleri, yaklaşık bir saat süren çabaların ardından sürücüyü uyandırmayı başardı.

POLİSLERİ GÖRÜNCE ANİDEN GAZLADI

Polis ekiplerini gören avukat Berkay Soysaldı, birden gaza basarak direksiyon bile kontrolünü kaybetti. Aracın ilk olarak bir caminin önündeki tel çitleri parçalayarak ilerledikten sonra, park halindeki bir araca çarparak bahçe duvarını aşarak evin içine girdi.

YÜKSEK DOZDA UYUŞTURUCU KULLANMIŞ

Olayın ardından Manavgat Devlet Hastanesi’nde yapılan kan testinde Soysaldı’nın yüksek dozda uyuşturucu kullandığı tespit edildi. Çarpan aracın ve mutfağa giren aracın, yardım isteyen Mustafa Tezcan’a ait olduğu anlaşıldı. Tezcan, evinde geçmiş olsun ziyareti yapan vatandaşlara olayı anlatmak zorunda kaldı.

EVİ VE ARABASI HASAR GÖREN VATANDAŞ: “ZARARIM ÇOK BÜYÜK”

Mustafa Tezcan, evden çıkarken son model bir aracın içinde baygın yatan birini gördüğünü belirterek, “Uyandırmaya çalıştım, uyandıramayınca 112’yi aradım. Sağlık ekipleri uzun süre uğraştıktan sonra kendisine getirdiler.” dedi. Tezcan, Soysaldı’nın gaza basarak evinin önündeki araç ve duvara çarptığını açıklayarak, “Zararım çok büyük. Zararım karşılanmazsa davacı ve şikayetçi olacağım.” diye ekledi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Olayın ardından avukat Berkay Soysaldı, mahkemece tutuklandı. Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, sürücüye uyuşturucu etkisiyle araç kullanmaktan 47 bin 842 TL para cezası keserek, 5 yıllığına sürücü belgesini elinden aldı. Berkay Soysaldı, ‘uyuşturucu etkisiyle araç kullanmak, kamu ve vatandaşın malına zarar vermek’ suçlamasıyla Manavgat S Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

(İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uyuşturucu Etkisiyle Kaza Yapan Avukat Tutuklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türkiye'ye Dair ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!