Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) 2017 yılında kurulmuş ve yapay zeka girişimlerinin 7 yılda 33 kat arttığını belirten Halil Aksu, bu konuda önemli bilgiler paylaştı. Yapay zeka, bilgisayar sistemlerine insan benzeri zekâ ve öğrenme yetenekleri kazandırmayı amaçlayan bir teknoloji alanıdır. Bu teknoloji, algoritmalar ve veri kullanarak tanıma, karar verme, dil işleme, özerk hareket etme gibi insan benzeri yetenekleri taklit etmeye odaklanıyor. Son yıllarda yapay zeka, hayatımızın hemen her alanında etkili bir şekilde kullanılmaya başlandı.
Halil Aksu, Türkiye’nin yapay zeka girişimlerinin 7 yılda 33 kat arttığını belirtti. Dünya yapay zeka ligi içinde Türkiye’nin önemli bir konumda yer aldığını vurgulayan Aksu, ABD, Çin, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya ve Japonya gibi ülkelerden sonra Türkiye’nin ikinci ligde olduğunu ifade etti. Aksu ayrıca, yapay zekanın yanlış ellere geçmesi durumunda ciddi zararlar ve tahribatlar olabileceğini belirtti.
Yapay zeka konusunda hukuki düzenlemelerin önemine de değinen Aksu, yapay zekanın kötü niyetli amaçlarla kullanılması durumunda ciddi risklerin ortaya çıkabileceğini ifade etti. Otonom araç kazalarından manipülatif menkul değer piyasalarına kadar pek çok alanda yapay zeka kullanımının olumsuz etkileri olabileceğini belirten Aksu, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.