Fransa Bisiklet Turu’nu Kazanan Tadej Pogacar
Dünyanın en prestijli spor yarışlarından biri olan Fransa Bisiklet Turu, UEA Emirates takımından Sloven sporcu Tadej Pogacar tarafından kazanıldı.
111. kez düzenlenen Fransa Bisiklet Turu’nun 21. ve son etabı Monaco-Nice arasında 33.7 kilometrelik bir parkurda koşuldu. Tadej Pogacar, bu zorlu etabı zirvede tamamlayarak 6. etap galibiyetini elde etti. Genel klasmanda ise 83.38.56’lik derecesiyle birinci oldu ve en yakın rakibine 6 dakika 17 saniye fark attı. Bu zafer, Pogacar’ın 2020 ve 2021’den sonra üçüncü Fransa Bisiklet Turu zaferi oldu. Ikinci sırada Jonas Vingegaard, üçüncü sırada ise Remco Evenepoel yer aldı. Son etapta Monaco-Nice arasında Pogacar’ı 45.24 ile ikinci sırada Vingegaard, 46.27 ile üçüncü sırada ise Evenepoel takip etti.
Fransa Bisiklet Turu’nda 15 kez yarışan ve en çok etap kazanan sporculardan biri olan 39 yaşındaki Mark Cavendish, Monaco-Nice etabında bisiklet kariyerine noktayı koydu. Pogacar, zaferini kutlarken mutluluğunu tarif edemediğini belirtti. Fransa’da zor zamanlar geçirdiğini ifade eden Pogacar, “Dünya dışında bir mutluluk yaşıyorum. Hep kontroldeydim, güvende hissediyordum.” dedi.