Dursun Çiçek, CHP’de Ekrem İmamoğlu dışında Cumhurbaşkanlığı adaylığı ön seçiminde aday olduğunu ilk kez canlı yayında duyurdu.
“TEK ADAYLI BİR ÖN SEÇİM DEMOKRATİK VE ETİK OLMAZ”
“Bir ön seçim gerçekleştiriliyorsa mutlaka en az 2-3 aday olması şart. Bu, üyelerin tercihlerini ortaya koyabilmesi için önemlidir. Tek adaylı bir ön seçim, hem demokratik hem de etik açıdan kabul edilemez. Daha önce bir ön seçim tecrübesi yaşadık. Her zaman ön seçimi savunduk ve bu sürece katkı sunmak istiyoruz. Yarın başvurumu yapmak üzere Ankara’da olacağım.” dedi.
ADAYLIK BAŞVURUSUYLA İLGİLİ ÖZEL VE İMAMOĞLU’NU BİLGİLENDİRDİ
Adaylık açıklamasını yapan Çiçek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da adaylık başvurusuna dair bilgilendirdiğini belirtti. Yanıt olarak ise “sizin takdirinizdir” ifadesini duyduğunu aktardı.
.news-source-inline{margin-bottom: 20px;color: #A1A1A1;font-size: 15px; line-height: 15px;margin-top: 2px;font-family: “Gilroy Black”,sans-serif;} .news-source-inline span { font-family: “Gilroy Bold”,sans-serif; color: #7F7F7F;}
KAYNAK: TV100