CHP’li belediyelerin uzun süredir ödenmeyen SGK borçlarıyla ilgili yaşanan gelişmeler art arda haciz işlemlerine dönüşmüş durumda. AK Parti Grup Toplantısı’nda 24 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar sonrasında bu sorun daha da belirgin hale gelmiş durumda. CHP’li belediyelerden birçoğuna borç batağı nedeniyle haciz işlemi uygulanmış durumda. Özellikle Mersin, Samsun Atakum, Foça ve Antalya Döşemealtı Belediyesi’ne haciz geldiği öğrenildi.
Bu gelişmeler sonucunda CHP’li belediye başkanları Sosyal Demokrat Belediyeler Eş Güdüm Konseyi (SODEMBEK) toplantısında bir araya geldi. Toplantıda belediye başkanları, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e taleplerini ileterek, belediyelerin borçlarının kaynağından tahsil edilmesine karşı olduklarını açıkça belirttiler. Ayrıca maaş ödemelerini bile yapamayacak duruma gelebileceklerini belirterek, Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini talep ettiler.
Aynı şekilde Özel’in partisi kurmayları da benzer bir görüşe sahip. Belediyelere gelebilecek hacizlerin önüne geçilmesi ve faizlerin silinmesi için Özel’den Cumhurbaşkanı ile görüşmesi talep ediliyor. Eğer baskılar sonuç verirse, seçimden sonra iki isim dördüncü kez bir araya gelerek görüşme gerçekleştirmiş olacak.